Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

STEF-TFE
 
Home > Onze groep > Over ons > Onze activiteiten
Document Acties

Onze activiteiten

Onze activiteiten

Onze activiteiten

STEF beschrijft zich als 'logistiek specialist in gekoelde producten' maar oefent in werkelijkheid drie verschillende activiteiten uit:

  •  transport 
  • logistieke dienstverlening 
  • informatiesystemen


Deze activiteiten leiden tot hetzelfde doel: het beheren van de fysieke en informatiestromen.

De snelheid van de stromen, de concentratie van de betrokkenen en de eisen voor veiligheid en traceerbaarheid maken het uitvoeren van een globale logistiek steeds noodzakelijker.

Met de verschillende medewerkers die gespecialiseerd zijn in de koeltechniek, de middelen (opslagruimtes, platformen, vrachtwagens) en met de kennis van ICT-systemen, is STEF aanwezig in alle takken van de logistiek tussen -25 en 15°C. 
 

STEF_TFE_grande_image_HetFautravail_4.jpgDe organisatie van de Groep wordt bepaald door de aard van de producten, de eisen voor hun houdbaarheid - temperatuur en regelgeving - maar ook door de structuur van de markt voor voedingsproducten.

Om het eenvoudiger te zeggen houdt STEF zich bezig met de logistieke dienstverlening (van verse en diepvriesproducten voor industriëlen, retailers en de food service). STEF beheert opslagruimtes met temperaturen onder en boven de 0 graden Celsius. STEF is eveneens bekwaam in het vervoeren van verse en bevroren producten. Tenslotte draagt STEF Seafood zorg voor de logistiek en het vervoer van vis- en aanverwante producten.

De ICT-systemen die verbonden zijn aan de bediening van de just-in-time stromen of de goederen in voorraad worden bijeengebracht bij STEF IT, onontkoombare speler in de supply chain voor voedingsproducten.

STEF biedt ook maritieme diensten aan, maar CMN houdt zich steeds bezig met de logistiek. CMN maakt deel uit van de groep en is gespecialiseerd in bevrachting tussen Corsica en het vasteland.