Skip to main content

Populaire inhoud

Prijzen en onderscheidingen

STEF onderscheiden met Gouden ECOVADIS medaille

Lees meer
environnement
Wist je dat ?

Geconditioneerd vervoer staat voor uitdaging door nieuwe EU-verordening F-gassen

Lees meer
Passerende vrachtwagens

Onze commitment

Onze MVO doelstellingen maken al meer dan 20 jaar deel uit van ons DNA. Ze worden weerspiegeld in onze waarden en werkwijze. STEF Groep streeft ernaar om haar activiteiten te ontwikkelen met respect voor gezondheid, veiligheid, sociale verantwoordelijkheid en het milieu. 

#1 Voor de planeet 

Als speler in de voedselvoorzieningsketen zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid voor de planeet en de noodzaak om onze CO2-uitstoot te reduceren. Ons programma "Moving Green" weerspiegelt deze betrokkenheid en bestaat uit drie pijlers: duurzame mobiliteit, een verantwoorde koudeketen en ondersteuning voor al onze stakeholders.  

Onze belangrijkste doelstellingen:   

  • De uitstoot van onze voertuigen met 30% verminderen tegen 2030.  Tegen 2022 hebben we onze BKG-uitstoot met 16% verminderd.
  • Tegen 2025 100% koolstofarme energie in onze gebouwen. In 2022 was 75,7% van onze energiemix koofstofarm. 

 

Rijdende vrachtwagen

Onze acties 

Zonnepanelen

Bij onze vestiging in Bodegraven zijn onlangs 1700 zonnepanelen geplaatst. Deze panelen hebben een verwachte opbrengst van 580.000 kWh per jaar. Dat staat gelijk aan circa 30% van het totale energieverbruik van STEF Bodegraven.

Zonnepanelen

Gouden EcoVadis

Voor het 7e opeenvolgende jaar heeft de STEF Groep het EcoVadis Gold-niveau gekregen voor haar duurzame prestaties in 2023. Dit plaatst de Groep in de Top 1% van de meest duurzame bedrijven in de sector van het wegtransport. 

Eco Vadis

#2 Voor de samenleving 

Onze bedrijfsactiviteiten en het netwerk van de STEF Groep stellen ons in staat om actie te ondernemen in het hart van lokale gemeenschappen.  
We werken aan de integratie van mensen met een handicap en bevorderen gelijke kansen bij de toegang tot werk.

Medewerkers in het warehouse
Vrouw bestuurt vrachtwagen

#3 Voor onze teams

Onze werknemers zijn onze grootste kracht en we doen er alles aan om ervoor te zorgen dat iedereen zich binnen de STEF Groep kan ontplooien.  
Ons doel is om de betrokkenheid en vooruitgang van onze werknemers te stimuleren op het gebied van gezondheidsbescherming, aandelenbezit van werknemers en genderdiversiteit.  

In 2022 lanceerden we ons MIX'UP-initiatief, om gendergelijkheid op de werkvloer te bevorderen. Ook zetten we in op gelijke integratie en loopbaanontwikkeling. Ons doel is om in 2030 25% van ons personeelsbestand uit vrouwen te laten bestaan.

Wat kunnen we voor u betekenen? 

Onze oplossingen

Lees meer

Werken bij STEF

Lees meer

Contact

Klik hier